Цінний лот: монету номіналом 1 копійка продають в Україні за 40 000 грн

На аукціоні в Україні виставили рідкісну монету номіналом 1 копійка 2010 року випуску. Вартість її – 39 750 гривень (1105 доларів). Матеріал монети – срібло. На фото стан монети ідеальний.
Унікальність монети обумовлюється тим, що вона виготовлена з благородного металу. Більшість монет у 2010 році виготовляли із нержавіючої сталі. Це звичайні оборотні монети, що переважно не становлять інтересу для нумізматів. На відміну від них, срібна монета є цінним лотом.

Монета, що продається, має гладкий гурт. На одній стороні зображено тризуб, по боках від нього відбито дубове листя з двома колосками. Номінал "1 копійка" вказаний на зворотному боці. На ньому ж по колу виконаний стилізований вінок із листя та ягід.
Монета знаходиться в Івано-Франківській області, але власник готовий відправити її Новою поштою.

Які монети номіналом 1 копійка можна продати вигідно
Цінність можуть представляти 1-копійчані монети із заводським браком або будь-якими іншими дефектами. Крім того, нумізматів цікавлять монети з напливом металу, розколами, поворотом однієї сторони щодо іншої. Вартість визначається в залежності від типу браку та кількості покупців.
Перші монети номіналом 1 копійка в Україні було введено в обіг 2 вересня 1996 року. Після 2012 року монета карбувалась в основному для колекційних річних наборів. З жовтня 2019 року монети цього номіналу вилучені з обігу.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment